Vrućica je definirana kao tjelesna temperatura iznad raspona koji se smatra normalnim  za zdravog psa. Važno je prepoznati kada tvoj pas ima vrućicu jer na vrijeme možeš reagirati i odvesti ga veterinaru.

Letargija – stanje kada tvoj pas nema energije za normalno funkcioniranje. Jako je umoran, nema volje ni želje za igru ili šetnje.

Anoreksija – mi mislimo da se odnosi samo na ljudski poremećaj, anoreksiju, ali zapravo “anoreksija” je medicinski izraz koji se odnosi na pacijenta koji ne jede iz bilo kojeg razloga. Ponekad jedan propušten obrok nije uzrok zabrinutosti, ali ako tvoj pas danima ne pokazuje zainteresiranost za hranu to je znak za odvesti ga veterinaru.

Osjeća se toplo na dodir – normalna temperatura psa kreće se između 37,5 – 39°C. Ako ti se na dodir čini da je tvoj ljubimac previše topao, pogotovo na području abdomena ili ušiju vrijeme je da mu ili sam izmjeriš temperaturu (kod pasa se ona mjeri rektalno) ili da ga odvedeš veterinaru na detaljan pregled.

Nemoj podcjenjivati svoj osjećaj za ljubimca. Ako misliš i osjećaš da je bolestan onda vjerojatno i je. Odvedi ga veterinaru, on će ti najbolje znati pomoći