Pročitajte 5 nevjerojatnih činjenica o pivu koje do sada niste znali:

 

1. Pijući pivo spašavate planet od izumiranja

Prema najnovijem istraživanju hrvatskog instituta za plagiranje – svakim popijenim pivom spasili ste život barem 30000000 ameba, 50000000 bakterija i 800021 trilijuna mikroorganizama koji žive u podzemnim vodama. Znanstvenici već desetljećima upozoravaju na gorući problem nedostatka pitke vode i izumiranje dragocjenih životinjskih vrsta. Naš savjet je: umjesto vode pijte pivo u što većim količinama kako biste sačuvali podzemne izvore i kako bi se čovječe ribice, morski krastavci, paraziti, protisti i ostale granule mogle nastaviti razmnožavati! Zapamtite: svakim vašim popijenim pivom, spasili ste vodu i oplemenili bioraznolikost planeta Zemlje!

2. Pivo je zdravo

Piva dokazano povoljno djeluje na zdravlje! Lišava nas stresa, hrani tijelo vitaminima, proteinima, mineralima, jača imunitet i štiti od anoreksije. Pivo izoštrava naša osjetila, pomaže u koncentraciji i čuva nas od dehidracije. Pivom se borite protiv alkoholizma, jer svaka piva koju vi popijete neće dopasti u ruke nekom alkoholičaru!

3. Pivo je ekonomija budućnosti

Kažu da je ekonomija dijeljenja ekonomija budućnosti! Do 2050. bit će neisplativo bilo što posjedovati, puno jeftinije bit će dijeliti s drugima. Dijelit ćemo automobile, perilice rublja, nekretnine i još koješta drugo. Međutim, pivopije su i ovom slučaju avangarda. Tri prijatelja će rado podijeliti među sobom trošak gajbe piva, nepravedno je i ekonomski neisplativo da sav teret snosi jedan! Drugu gajbu će po dobrom starom hrvatskom običaju platiti gazda krčme! Time se potiče potrošnja, a povećana potrošnja je preduvjet gospodarskog razvoja. Također uz pivo je nezaobilazan kikiriki! Malo je poznato da je Kina najveći svjetski proizvođač kikirikija, budući da kinesko gospodarstvo ne postiže strelovit rast kao proteklih desetljeća, ugledni ekonomski analitičar Nadan Vidošević upozorava da bi daljnje stagniranje Kine mogao biti glavni uzrok iduće svjetske ekonomske krize. Stoga pijući pivo i grickajući kikiriki pomažete kinesko gospodarstvo i čuvate svijet od velike depresije!

4. Svakim pivom dajete doprinos miru u svijetu

Pivo ne poznaje granice, rasu, spol… pivo je uvijek bilo tu s nama, od 91′ pa do današnjih dana, nikad nas nije napustilo. Svakom zdravicom, dajete doprinos za ljepši, veseliji i mirniji svijet! Poznato je da su pivopije najveći filantropi, kozmopoliti, svjetski ljudi i altruisti – jer nakon sedmog piva nitko vam nije neprijatelj, a svatko vam je prijatelj!

5. Ne trebate u Njemačku da biste uživali u OctoBEERfestu

Listopad je mjesec kada se pije pivo, a najbolje i najhladnije pivo možete popit u Münchenu. Ako vam se ne ide do Bavarske, ne očajavajte – jednako dobro pivo čeka vas u Leggiero baru u Pula City Mallu! Od 13. – 22.10.2017. toče se craft pive već od 15,00 kn, a za svaku rundu idu i pereci. Stoga pozovite ekipu, sjedite, uživajte u pivu i dajte svoj doprinos boljem i ljepšem svijetu u kojem svi zajedno živimo!

Živjeli!

Prost!