Predenje mace kreće se u intervalu od 20 do 200 Hz i djeluje terapeutski na više stanja:

  1. Smanjuje stres– predenje mace djeluje sedativno na živčani sustav ljudi i time automatski smanjuje stres i napetost koju osjećamo kada se vratimo s posla.
  2. Dijagnostika bolesti– i mace imaju posebnu moć osjećaja. Zbog toga se razlikuje predenje koje upozorava na određenu bolest i predenje iz uživanja.
  3. Snižava krvni tlak– mačje predenje može utjecati na snižavanje povišenog krvnog tlaka. Maca neće djelovati tako da prestaneš uzimati liječničku terapiju, ali svakako bi ti njezina prisutnost mogla pomoći.
  4. Jača kosti– ne znamo točno kako, ali svjetski ortopedi su rekli da je frekvencija od 20-200 Hz koju proizvodi maca dok prede najbolja za jačanje kostiju.
  5. Smanjuje rizik od infarkta– posljednja istraživanja kardiologa govore da oni koji imaju mace imaju 40 % manje rizika da dožive infarkt.
  6. Ublažava otok i infekcije– stručnjaci kažu kako silina vibracija koju mačke proizvode ubrzava cirkulaciju, što pomaže bržem smanjenju otoka i izbacivanju infekcije iz organizma.
  7. Pozitivno djeluje na ligamente i mišiće– profesionalni sportaši primijetili su pozitivno djelovanje ljubimaca u trenucima zamora mišića ili ozljeda ligamenata i tetiva. Vođeni tim zapažanjem, znanstvenici su potvrdili tu pojavu,

Više o temi i ovim čarobnim životinjama možete pronaći OVDJE